2 år med skriverei!

Tenk; nå det alt 2 år siden jeg startet denne bloggen - og reisen til nå har vært helt enorm!

Jeg skal innrømme at jeg ikke har vært den beste verten med å følge opp, og ikke klart å skrive så ofte som jeg hadde tenkt. Det kan jeg alltids bli bedre på. Spesielt nå som livet er litt annerledes, og jeg har lært så mye om meg selv og mine begrensinger. Jeg må starte å kutte ned på noe, og ikke ta på meg for mye. Det er ikke bra for meg, og kroppen reagere "pronte" når det er noe den ikke har lyst til. Mr. Sjøgrens er blitt mer aktiv enn noen sinne, og likevel føler jeg overtaket på han. Det tenker jeg er godt.


Jobbe i det små med studie og blogg

Dagene har vært tøffe, og jeg lurer av og til på hvordan jeg skal komme meg igjennom dem. Jeg kan ha vært på jobb i 4 timer og må sove i 4t for å i det hele tatt lage meg middag. Dette stresser meg litt. SÅ var det bare å prøve å sprette opp når alarmen går, og brette opp på armene for å sette i gang med "noe", i stede for å slumre litt til. Sånn går dagene inne mellom, og jeg sover dem bort. Jeg ønsker selvfølgelig ikke dette, føler liksom at jeg går glipp av noe  - men hva gå jeg egentlig glipp av, når noe ikke er avtalt? Egentlig ikke no´. Jeg får bare mer egentid som ikke er så dumt, må bare lære å utnytte noe av den tiden til noe annet som er like behagelig som å hvile, men fornuftig - fremfor å slumre meg igjennom en "gråsone" med ikke noe.

 


 

Jeg er litt opptatt av dagene skal være meningsfylte, ikke nødvendig det at jeg skal være på toppen av meg selv å redde verden, men en gode ting hver dag.

Da jeg startet i Accessorize som manager, lærte jeg en salgsteknikk som heter FISH. Grunnen til at den heter FISH er at den kommer fra et lite fiskemarked som lagde dagen for andre. Fisk i seg selv kan være noe ekkelt, lukter kanskje ikke det beste, og det er ikke et sted man henger. Men her kom alle typer mennesker for å få se hvordan de leker og gjør dagen til kolleger og kunder hver da. De kaster fisken gjennom luften til kollegaen sin og roper hva som er på vei susende. Kunden i den en enda skal slippe å gå så mye for å få tak i det den skal ha, men produktet skal bli servert på en fabelaktig måte. I dette tilfelle med show, glede, humor og smil. Denne filosofien ønsker jeg å ha med i livet, og i min hverdag uansett hva jeg måtte finne på.

Ha skuldrene på plass, hodet oppreist og glimt i øye. En gratis måte å løfte humøret på, og ser jo at andre som går forbi hermer. Med en gang man faller sammen mister man også energien man har, og kan lett bli nebbete. Den bevisstgjøringen har jeg nå tatt meg selv i nå nylig. Alt man gjør smitter over på ander, og de som er rundt deg. Vil man smitte over hva Mr. Sjøgrens gjør, eller hvem du er? Dette er noe jeg har tenk på en stund - har jeg gjort dette med andre, eller har jeg klart å følge Fishy.

Filosofien står for fire To-Do:

1: Velg din holdning for dagen. Glad, lystig, sur, gretten, sint, nøytral

: Vær til stede nå. Ikke mist fokuset når du er i gang med noe

3: Lek og ha det gøy. Gjør det beste ut av det med et smil, det blir ikke artigere enn hva du gjør det til selv

4: Gjør dagen for noen andre. Gi en tanke til andre gjennom dagen, og gjør noe godt for ett annet menneske

 


Det å finne balansen og tyngdepunktet er ikke lett, men den finnes

 

I dag blir jeg 31 år, dette gikk fort. Fra jeg rundet tretti og det var litt skummelt, til at jeg i dag egentlig ikke ønsker å bli feiret at jeg har blitt ett år eldre.  Denne helgen har faktisk vært planlagt en liten stund, men det var mest fordi jeg ville ha med en liten gjeng på hytten ved Larkollen for å kose oss der. Jeg trodde vi ble ganske så få, noe som er meget koselig det og, spesielt når det er mine to aller beste venninner i verden: Janine og Helene - og andre var på ferie. Men så har jeg fått gode bekjentskaper den siste tiden som jeg tenkte; hvorfor skulle ikke de får bli med på en sånn en deilig tur. Nå er vi 6 meget forskjellige jenter, som har meg til felles, og vi har kost oss noe så vidunderlig. Det å gjøre noe så enkelt som å grille pølser, med Corona til og avslutte med å sitte rundt grillen å grille marsmelows og bare le av de gode historiene som kommer på rad og rekke.

Vi fortsette dagen med bare kos: morgenbad, frokost og gaver, lunsj på Støtvig Hotell og fortsette kosen med enkel kyllingsalat og godt i glasset mm

Jeg er ekstremt heldig som har disse jentene i livet. Jeg svanes selvfølgelig de som ikke kunne være med pga jobb og reise, men tror de hadde kost seg sammen med oss. Nye bekjentskap har det nå blitt til, og det i seg selv er veldig vakkert. Det er en nydelig gave i seg selv.


Bilde ble tatt fra Støtvik Hotell, vinden blåste og jeg koste meg så veldig ved sjøen
 

 

Dette året må jo bare oppsummeres raskt far juni 2015-juli 2016:

- Ble manager i Espresso House - en ny avd.

- Jeg ble singe og flytte for første gang for meg selv til en av mine favorittsteder.

- Sjøgrens hoppet ganske stort hopp, og ble mer kjent med meg selv og fikk nytt øye på egen helse.

- Startet Executive Master studiet midt i semesteret, og besto i faget Arbeid- og personal jus.

- Mye sykehus, men gode erfaring og gode svar.

- Fant drømme jobben i SatsElixia, nye kolleger og for føsrte gang i mitt liv gleder jeg meg over til å gå på jobb. Vil bidra til teamet.

- Treffer en ny mann, som driter i Mr. S, men tar veldig hensyn. Det har jeg ikke snakket så mye om enda - Men det lover godt enn så lenge. Han er fanatisk

- Jeg flytte inn i ett kollektiv med to kolleger - aldri gjort dette før, men er nær jobb, og det føles trygt.

- Startet på PT studiet, og synes dette er meget spennende, og kan ikke vente hva neste år skal bringe med denne kunnskapen, Ny epoke der.

- Jeg har blitt tante til brors nr 2 . En skjønn og frisk gutt>; Hendrix. Lykke og glede.

 

 

Sist på listen er at jeg har tatt noen nye beslutninger med råd fra nære venner, familie. legen, og kolleger. Jeg hører mer og mer på dem nå, og prøver å la staheten min få være litt i bero nå. Jeg må virkelig roe ned mitt tempo. Jeg må lage avtale med meg selv når jeg skal jobbe, trene, SOVE og være sosial. Jeg skal ikke jobbe med mer enn to til tre prosjekter av gangen, for at jeg skal starte på noe nytt så må jeg avslutte noe, og få en pause før jeg går over til noe annet. Dette er veldig uvant for meg, men tror det er meget viktig hvis min kropp skal henge med. Grunnen til dette er at jeg ikke lar kroppen få suge inn det jeg gjør eller har fullført, og får ikke satt pris på det jeg faktisk har gjort, og glemmer litt hvorfor jeg faktisk har gjennomført denne oppgave, studie el hva det måtte være. Jeg har i det siste mistet litt fokus nettopp fordi kroppen henger ikke med, og det har gått utover andre, og jobben. Det skal det jo ikke gjøre. Da har Mr. Sjøgrens alt vunnet, og det skal han aldri få gjøre.

 

    
Den nye mannen.

 

Så mitt mål for de neste 6 mnd er å ikke bli 100% sykmeldt, men ha en super bra deal med Nav, og være i jobb så mye legen tillater det. Jeg skal prøve å ikke la helsen min få bli en berg- og dalbane, men heller ha så kontroll og avslappet holdning til det meste slik at kroppen min henger med til en hver tid. Jeg skal følge mine egne råd som jeg har skrevet om før som eks. være nøye med friminuttene mine, ikke klemme inn for mye på en dag og en uke, samt gå fra jobb når jeg faktisk skal. Jeg skal nyte mine nye kunnskaper og bli god på dette før jeg i det hele tatt skal vurdere å fortsette med noe mer. Det er det veldig leng siden jeg har prøvd, og burde faktisk prøve det før det er for sent.
Min lille nivø Hendrix

Nå kan mitt neste år få lov å starte, nye muligheter vil komme, og andre dører vil lukkes fordi jeg nå lar dem få lov til det. Ønsker ikke dvele på gamle ting. "tenk om, hvis at, skulle bare, osv" Nei. Lev nå, vet ikke hva morgendagen bringer - og jeg vil ta den i mot med åpne armer.

 

Takk for at du har fulgt meg i 2 år og håper det blir 2 nye år i vente!

-Sue-